друкувати


В Івано-Франківську відбувся ІV етап фестивалю для неповнолітніх "Я маю право"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-05 12:07:24
30 квітня в приміщенні Центрального Народного Дому №1 відбувся ІV етап (сценічна драматургія) фестивалю для неповнолітніх "Я маю право". Тема етапу: "Життя надвоє: з тобою і без тебе", необхідно було висвітлити життя дітей, батьки яких знаходяться за кордоном.

На сьогоднішньому етапі економічного розвитку України глобальною проблемою є демографічна ситуація, а саме негативна динаміка народжуваності, смертності. Трудова міграція відіграє провідну роль у даній проблемі. Масова міграція є загальносвітовою тенденцією сучасності, в якій Україна відіграє провідну роль. Наразі економічна ситуація не є кращою: падіння рівня і якості життя, нестача робочих місць, низька заробітна платня, інфляція, що веде до росту цін на продукти харчування, медичне обслуговування, навчання, повідомляє прес-служба Івано-Франківського міськвиконкому.

Метою виїзду за кордон у багатьох випадках є підвищення добробуту, вирішення житлового питання, фінансування навчання, відкриття власної справи, удосконалити знання іноземної мови.

Стає соціальною проблема покинутих дітей. Соціальне сирітство держава мусить брати під свою опіку. Після від'їзду одного з батьків перед дитиною постає проблема емоційного дефіциту. Конфронтація між дітьми мігрантів та самими мігрантами іноді набувають таких важких соціальних та психологічних форм, як погане навчання, затримки в розвитку, вступ до злочинних угруповань. Молоде покоління, що росте без батьків, які заробляють закордоном гроші, в майбутньому не зможуть створити нормальні сім'ї.

Учасники, які брали участь у цьому етапі мали висвітлити зміст вищевказаної теми у вигляді вистави, сценки чи драматургічного експромту.

За підсумками етапу перемогу здобула команда Івано-Франківського коледжу Львівського національного аграрного університету.

Обговорити на форумі