друкувати


"Свобода" ініціює створення "Комітету порятунку нації і держави" на Буковині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-05 10:57:45
Чернівецька обласна організація Всеукраїнського Об’єднання "Свобода" ініціює створення "Комітету порятунку нації і держави" на обласному, міських та районних рівнях.

3 травня 2010 року рішенням обласного комітету ЧОО ВО "Свобода" створено ініціативну групу для формування Чернівецького обласного та районних Комітетів порятунку нації і держави. Діяльність відповідних Комітетів захисту нації і держави розпочалася у Волинській, Харківській, Київській, Хмельницькій та інших областях. Цей процес, як повідомляє прес-служба цієї політичної сили, невпинно поширюється всією Україною, повідомляє www.press.cv.ua.

Ініціативною групою було ухвалене звернення до Чернівецьких обласних осередків політичних партій і громадських організацій із закликом про об’єднання зусиль для боротьби проти антиукраїнської політики Януковича на теренах Буковини.

Звернення надіслано на адресу українських державницьких національно-орієнтованих політичних партій і громадських організацій Чернівецької області.

Учасники ініціативної групи ухвалили рішення про підтримку Декларації Волинського Комітету порятунку нації та держави та на основі неї сформувати Декларацію Чернівецького обласного Комітету порятунку Нації і Держави [ред. - від 03.05. 2010 року, м. Чернівці].

Декларація Чернівецького обласного Комітету порятунку Нації і Держави

Століттями українська спільнота ціною великих жертв виборювала своє право на Самостійну Державу. Два десятиліття українська Нація важко й болісно народжує свою державу для вільних громадян. Минуло всього два місяці, відколи Віктор Янукович присягнув на Пересопницькому Євангеліє виконувати приписаний посадою Президента України історичний обов’язок – боронити суверенітет і незалежність України, додержуватися Конституції, підносити авторитет України в світі.

Проте за два місяці свого президентства Янукович продемонстрував цілком протилежне – фактичну здачу державного суверенітету, топтання Конституції, національну ганьбу перед світовим співтовариством. Два місяці перебування при владі спричинили у представників донецького олігархічного клану стан безкарної ейфорії. Вони вважають, що їм усе дозволено: тотальна узурпація влади – законодавчої, виконавчої, судової, нехтування Конституцією і законом, освячення коаліції "тушок" і скасування місцевих виборів, наступ на національні та громадянські права, здача національних інтересів, розгортання повномасштабних репресій та українофобія як державна політика…

Самодурство і свавілля влади Януковича дійшло до такої межі, коли оптом здаються національні інтереси України. Адміністрація Президента стає ліквідаційною комісією з припинення діяльності Української Держави, за яку боролися багато поколінь українців, віддали життя мільйони кращих синів і дочок нашої Нації. Незалежність України не є предметом купівлі-продажу. Це мають усвідомити всі, хто зазіхає на нашу Свободу і Батьківщину.

Виклик кинуто всьому українському народові. Настає момент істини, час реальних дій, адекватних мірі історичного виклику. Інтереси Нації і Держави вимагають порозуміння та єднання всіх патріотичних, державницьких сил.

Перед лицем загрози втрати Україною державного суверенітету маємо згуртуватися задля побудови справді незалежної Української національної держави. Основним мотивом об’єднання має стати невмируще гасло "Україна – Понад Усе!" Тільки наша єдність задля такої високої мети – політичних партій, громадських організацій, інтелігенції, територіальних громад, кожного громадянина і всього громадянського суспільства – здатна вберегти Україну.

У зв’язку з цим проголошуємо створення Чернівецького обласного Комітету порятунку Нації і Держави. Закликаємо всі державницькі, національно орієнтовані сили долучатися до нас. Наше об’єднання залишається відкритим до вступу для всіх політичних партій і громадських організацій, які поділяють наші погляди.

Ще не вмерла України ні слава, ні воля! Слава Україні!

Автор: Альбій ШУДРЯ, Бі-Бі-Сі
Обговорити на форумі