друкувати


В Івано-Франківську пройшли міжнародні змагання з легкої атлетики

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-03 06:07:36
Змагання з легкої атлетики в нашій країні останнім часом стали рідкістю. Це пов’язано з кризовими явищами в економіці, недостатньою державною підтримкою розвитку в Україні "цариці спорту".

Тим більш значущими є міжнародні змагання з даного виду спорту серед юнаків, що пройшли в Івано-Франківську і були присвячені пам’яті заслуженого діяча фізкультури і спорту України, засновника легкоатлетичної ДЮСШ в Івано-Франківську Бориса Яськевича. "Весна – час стартів для легкоатлетів, – розповідає "Експресу" голова міського олімпійського комітету Віталій Матешко, – і чим більше у них стартів, тим більше у них досвіду. Набуваючи тут змагальний досвід, спортсмени потім успішно виступають на всеукраїнському рівні. Тому змагання такого рівня надзвичайно потрібні".

Спортсмени змагалися у 18 видах легкої атлетики в двох вікових групах: перша – 1995 – 1996 роки народження, друга група – 1997 рік народження і молодші. Івано-франківські спортсмени традиційно показали високі результати у метанні молота, спортивній ходьбі, стрибках, біговій програмі.

"Це дуже добре, що діти мають де позмагатися, – говорить перший директор Івано-Франківської обласної ДЮСШ, соратник Б.Яськевича Михайло Дибенко, – виявити усе те, чому їх тренери навчили. На таких змаганнях як раз і виявляють кращих – майбутнє легкоатлетики".

Загалом помірятись силами у легкоатлетичних стартах зголосилися 15 команд – більш як 150 учасників, що представляють усі профільні ДЮСШ Прикарпаття, а також Львівську, Тернопільську і Чернівецьку області. Були також запрошені колективи з міст Мінська, Бреста (Республіка Білорусь), Тирасполя (Республіка Молдова).

Автор: Сергій БІЛИЙ
Обговорити на форумі