друкувати


На Снятинщині вилучені купюри виготовлені за допомогою ксерокопіювальної техніки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-05-03 05:30:56
В ході проведення оперативно–розшукових заходів співробітники снятинського підрозділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області затримали особу, яка займалася збутом фальшивих банкнот шляхом здійснення покупок у крамницях райцентру.

Увечері 30 квітня в Снятинський райвідділ міліції звернулася продавець одного з продуктових магазинів про те, що при перерахунку виторгу вона виявила купюру номіналом 20 гривень сумнівного вигляду. Причому жінка пригадала, що саме цією купюрою розрахувався покупець-чоловік, котрого вона може упізнати.

Тієї ж доби працівники міліції за прикметами затримали 45-річного жителя Снятина. Припущення щодо його причетності до збуту фальшивки підтвердилися якнайпереконливіше: при особистому огляді чоловіка в нього були виявлені ще 4 банкноти номіналом 20 гривень з такою ж серією та номером як і на банкноті з крамниці. Понад те, у кишенях затриманого виявили підробки інших номіналів, зокрема, 5 банкнот номіналом 10 гривень, 5 банкнот номіналом 5 гривень і декілька купюр по 2 гривні.

Наступного дня було встановлено, що трьома фальшивками причетний до збуту підробок напередодні розрахувався за покупку в іншому магазині. Попередньо встановлено, що всі вилучені купюри виготовлені за допомогою ксерокопіювальної техніки. Як повідомили в Снятинському райвідділі міліції, з обігу вилучено загалом 20 купюр різних номіналів. Фальшивки направлені на експертне дослідження в експертно-криміналістичну службу УМВС в області, вирішується питання про порушення щодо затриманого жителя Снятина кримінальної справи.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, СЗГ УМВС України Івано-Франківської області
Обговорити на форумі