друкувати


Обеліск Слави в Івано-Франківську засяє по-новому

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-30 06:57:43
Обеліск Слави засяє по-новому. Незабаром цей монумент постане у квітнику оздоблений гранітом. Його встановили ще у 1975 році на честь 30-ти річчя звільнення міста від німецько-фашистських загарбників.

Згодом пам'ятка монументальної архітектури перетворилася на найнебезпечніший пам'ятник в Івано-Франківську. Елементи обеліску потрохи почали відпадати. А зважаючи на його 30-ти метрову висоту, могли травмувати перехожих . Протягом останніх років окремі депутати самотужки намагалися знайти кошти для реставрації обеліску. І тільки тепер міська влада нарешті спромоглася виділити понад 250-т тисяч гривень. Нині, тут ведуться реставраційні роботи. Їх проводять комунальники та працівники спецкомбінату.

Дощі, кажуть робітники, уповільнюють відновлення обеліску слави. Мешканці Івано-Франківська, сподіваються фахівці, новий обеліск Слави побачать до дня народження міста. Останнім дата повної реставрації пам'ятника не важлива. Головне відновити пам'ятку. Два роки тому можливість реставрації "Обеліску слави" архітектори категорично відкидали. Тільки демонтаж. Все впиралося в гроші. На повну реконструкцію потрібно було щонайменше мільйона гривень. Зараз виділили на чверть менше. Тому й роботи виконають лише поверхневі. Аби обеліск Слави був не лише безпечним, а й мав гарний вигляд.



Джерело: Радіо "Західний полюс"
Обговорити на форумі