друкувати


В Івано-Франківську День перемоги святкуватимуть у два заходи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-30 02:48:47
Два дні триватимуть святкування 65-ї річниці Перемоги на фашизмом в м.Івано-Франківську.

Як зазначив Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус, 8 травня в місті пройдуть широкі урочистості обласного рівня, в яких візьмуть участь представники міст та районів області. На цей день заплановані панахида та мітинг-реквієм на Меморіальному кладовищі, святковий концерт в Івано-Франківському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. І.Франка.

Однак, в місті святкові заходи пройдуть також і 9 травня "9 травня будуть збиратися ветерани, – зазначив В.Анушкевичус, – ми їм будемо в цьому сприяти. Буде багато заходів, в тому числі за участю учнівської молоді". Зокрема, в цей планується покладання квітів до могил воїнів Радянської армії, загиблих в боях за визволення міста, святковий концерт в Центральному народному домі та виступи трьох духових оркестрів на концертних майданчиках міста.

Сам В.Анушкевичус так висловив своє ставлення до Дня Перемоги: "Без всякої політ доцільності 9 травня для мене – це свято. В моїй сім’ї також є жертви війни. У мене дід загинув у лавах Червоної Армії. Разом з тим, я з повагою ставлюся до учасників визвольних змагань ОУН–УПА, які боролись за нашу незалежність".

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі