друкувати


Відзначення Дня Перемоги — всенародне

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-23 04:50:29
Голова Коломийської райдержадміністрації Михайло Вінтоняк підписав розпорядження "Про додаткові заходи щодо відзначення в районі 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років та районну програму з проведення в 2010 році Року ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років".

На виконання відповідного Указу Президента та Плану організації його виконання, схваленого на засіданні Кабінету Міністрів, відповідного розпорядження голови облдержадміністрації, ним затверджено районну програму з проведення в 2010 році Року ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941—1945 років. Сільським і селищним радам, відділам і управлінням, структурним підрозділам РДА належить забезпечити своєчасне й у повному обсязі виконання заходів програми.

Районна програма з проведення Року ветеранів війни містить низку пунктів, які стосуються впорядкування місць, пов’язаних зі вшануванням подвигу героїв війни, організації заходів до Дня Перемоги, підвищеної уваги до живих учасників тих подій, а також вдів загиблих. Зокрема, невідкладні заходи стосуються облаштування пам’ятників, військових поховань, прилеглих до них територій. У селах і селищах 9 травня відбудеться покладання вінків та квітів, у Коломиї — мітинг-реквієм на площі Героїв; цим заходам передуватиме міськрайонна академія з нагоди 65-річчя Перемоги. Слід активізувати пошукову роботу з залученням молоді, висвітлювати історичне значення цієї події у ЗМІ.

Програма передбачає обстеження умов проживання одиноких ветеранів, вдів загиблих, жертв нацистських переслідувань для надання їм всебічної допомоги, проведення профоглядів, забезпечення оздоровлення в медико-соціальному ветеранському центрі на Київщині; вжиття заходів щодо поліпшення умов проживання, зокрема, надання житла інвалідам Великої Вітчизняної війни.

Розпорядження зобов’язує відповідальних осіб посилити контроль за перевезенням пільговиків.

На заклади культури, освіти, музеї покладено обов’язок забезпечити проведення концертів, зустрічей з ветеранами, інших тематичних заходів. День Перемоги має стати справді всенародним святом.

Джерело: Газета "Вільний голос"
Обговорити на форумі