друкувати


На Прикарпатті створено асоціацію виробників цукру

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-22 02:46:35
В Івано-Франківській області створено асоціацію виробників цукру, повідомив ІМК сьогодні у Городенці на нараді з питань відновлення виробництва цукру в області заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Василь Брус.

Головою асоціації виробників цукру Івано-Франківської області обрано голову наглядової ради агрохолдингу "Мрія" (Тернопільська область) Івана Гуту.

До складу асоціації уже увійшли 4 приватні агроформування та обласні громадські організації – дорадча служба, асоціації фермерів і приватних землевласників та сільгосптоваровиробників області.

Членом асоціації стане і Городенківський цукрозавод, роботу якого планує відновити з 1 вересня 2010 р. агрохолдинг "Мрія".

Як пояснив голова асоціації І.Гута, вступити в асоціацію без будь-яких обмежень можуть сільгосптоваровиробники Івано-Франківської області, які вирощують цукрові буряки. Для членів асоціації діятимуть пільгові ціни на насіння, міндобрива тощо. Для сільгоспвиробників, які вирощуватимуть буряки на площі понад 500 га, проводитимуть фахові семінари, організовуватимуть поїздки на навчання за кордон.

З допомогою асоціації обласна влада сподівається відродити цукрову галузь області через встановлення справедливої ціни для виробників та переробників цукросировини.

Автор: Олена ЄВГРАФОВА, головний редактор журналу Harvard Business Review Росія і книжкового видавництва United Press
Обговорити на форумі