друкувати


Мовчанням проти Сталіна

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-21 06:20:55
21 квітня на Вічевому майдані обласного центру зібралась група з чотирнадцяти молодих людей. Вони тихо, не говорячи ні слова вишикувались у шеренгу виставивши перед собою білі ватмани, на яких чорним барвником були написані гасла, на кшталт "4 мільйони загиблих", "Сталін = Гітлер", "ГУЛАГ. 4 мільйони репресованих", "Голодомор", "Шовінізм" тощо і кілька хвилин мовчки стояли.

Як з’ясувалося, це активісти молодіжного громадського руху "Нова Україна" вирішили висловити в такий спосіб свій протест проти планів окремих політиків встановити в м.Запоріжжі пам’ятник Й.Сталіну.

"Молодь та громадськість Івано-Франківська глибоко обурена такими намірами. – прокоментував акцію голова громадського руху "Нова Україна" Дмитро Романюк, – Сталінізм – одна з найтрагічніших сторінок нашого народу. Пам’ятники повинні встановлюватись жертвам, а не диктаторам".

Організатори акції вважають дії прихильників колишнього лідера СРСР наслідком зовнішньополітичного впливу "наших північних сусідів". Вони мають намір ініціювати наступного тижня спільну прес-конференцію молодіжних громадських структур області, на якій оприлюднити відкритий лист з даного приводу до Президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів. "Якщо влада не прислухається до наших вимог, – продовжив пан Романюк, – ми готові організувати масові акції протесту".

Нагадаємо, що Дмитро Романюк свого часу прославився тим, що, навчаючись в 2004 році на першому курсі Прикарпатського національного університету, кинув яйцем в на той час Прем’єр-міністра України Віктора Януковича. Зараз його протесту носять більш тихий характер.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі