друкувати


Тривають українсько-російські переговори у розширеному складі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-21 03:45:55
У Харкові під головуванням Президента України Віктора Януковича та Президента Росії Дмитра Медведєва відбуваються українсько-російські переговори у розширеному складі.

"Міжрегіональне та прикордонне співробітництво нині вимагає окремих проектів, які були б затверджені на міждержавному рівні", - підкреслив на початку розмови Президент України, повідомляє Офiцiйне Інтернет-представництво Президента України.

На його переконання, сьогодні існує гарна база для розвитку партнерських відносин між Україною та Росією. "Перш за все – це воля народів", - сказав В. Янукович, посилаючись на дослідження соціологів, відповідно до яких більшість громадян наших країн хочуть конструктивного розвитку українсько-російських взаємин.

Сьогодні у наших відносинах накопичилася низка питань, що вимагають вирішення, зазначив Президент. Серед них він зокрема назвав митні процедури та міграційні механізми. "Вважаю, що ми повинні піти шляхом спрощення цих механізмів", - сказав він.

В.Янукович також звернув окрему увагу на проблеми екології.

Президент запропонував, щоб відповідні двосторонні комісії відпрацювали всі зазначені питання до 17 травня, щоб їх можна було розглянути під час офіційного візиту Д.Медведєва в Україну і вийти на конкретні рішення. "Хотілося б, щоб Ваш візит був продуктивним", - сказав В.Янукович.

Зі свого боку, Д.Медведєв відзначив довгоочікуваність сьогоднішнього заходу. "Такий формат спілкування необхідний", - сказав він. За словами Президента Росії, серед питань, що вимагають вирішення між нашими країнами - умови роботи бізнесу, розвиток інфраструктури, митні процедури.

Д.Медведєв підтримав ідею В.Януковича щодо розгляду цих питань під час його травневого візиту в Україну.

Президент РФ також запропонував продовжити співпрацю між нашими країнами в гуманітарній та екологічній сферах.

"Не повинно бути пауз і має бути постійна увага центральної влади", - резюмував він, говорячи про українсько-російські взаємини.

Обговорити на форумі