друкувати


До 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-21 02:17:03
Відповідно до заходів, приурочених 65-й річниці визволення України від фашистських загарбників і Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, впродовж 2009-2010 років у навчально-виховних закладах Тлумацького району проводилась акція краєзнавчо-пошукового напрямку під назвою "Ехо перемоги", в ході яких учнівська молодь залучалась до пошукової роботи по сторінках історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.

Під час роботи за напрямком "Ніхто не забутий, ніщо не забуте" пошуковими загонами школярів у районі зібрано понад 50 спогадів ветеранів Великої Вітчизняної війни, ветеранів ОУН, УПА, учасників бойових дій. Результати пошуку оформлені учнями у планшети, папки, фоторепортажі, повідомляє головне управління правової роботи та внутрішньої політики Івано-Франківської ОДА.

Реалізуючи заходи напрямку "Низький уклін вам, ветерани", учні спрямовували свою роботу на підтримку та вшанування ветеранів Великої Вітчизняної війни, ветеранів визвольних змагань.

Організовуючи роботу за напрямком "Слава полеглим", кожен навчальний заклад взяв шефство над пам’ятником, братською могилою, місцем загиблих захисників Вітчизни. Учні Тлумацької гімназії та Тлумацької ЗОШ І-ІІІ ступенів взяли участь в посадці іменних дерев на честь ветеранів при в’їзді в місто Тлумач.

Загалом заходами акції "Ехо перемоги" охоплено 2678 учнів з 35 загальноосвітніх шкіл. Перше місце за результатами оцінювання вибороли учні Обертинської ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівник Томин Людмила). Друге місце посіла Гостівська ЗОШ І-ІІІ (керівник Галина Гук), третє місце розділили учнівські загони Долинської ЗОШ І-ІІ ступенів (керівник Михайло Надкерничний) та Прибилівської ЗОШ І-ІІ ступенів (керівник Галина Атаманюк).

Фотороботи та планшети переможців поїдуть на наступний етап конкурсу у м.Івано-Франківську. Вітаємо переможців акції і щиро дякуємо за проведену кропітку роботу по вшануванню тих, хто боровся за нашу свободу.

Обговорити на форумі