друкувати


М.Маркевич назвав прізвища футболістів, викликаних на тренувальний збір

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-21 11:48:09
Головний тренер національної збірної України Мирон Маркевич назвав прізвища 24-ох футболістів, викликаних на перший тренувальний збір "синьо-жовтих". Попередньо обговоривши і погодивши із тренерським штабом список кандидатів у національну команду, було прийнято рішення запросити до участі у зборі, який розпочнеться 17-го травня у Харкові, наступних українських гравців.

Воротарі: Андрій П’ятов ("Шахтар"), Олександр Горяїнов ("Металіст").

Захисники: Дмитро Чигринський ("Барселона", Іспанія), Андрій Русол ("Дніпро"), Євген Хачеріді ("Динамо"), Віталій Мандзюк ("Дніпро"), Василь Кобін ("Шахтар"), Ігор Ощипко ("Карпати"), Володимир Польовий ("Металург" Запоріжжя), Віталій Федорів ("Амкар", Росія).

Півзахисники: Анатолій Тимощук ("Баварія", Німеччина), Тарас Михалик ("Динамо"), Сергій Валяєв і Денис Олійник (обидва − "Металіст"), Руслан Ротань і Євген Коноплянка (обидва − "Дніпро"), Ігор Худоб‘як ("Карпати") Олександр Алієв ("Локомотив", Росія), Олександр Яковенко ("Вестерло", Бельгія).

Нападники: Андрій Шевченко, Артем Мілевський (обидва − "Динамо"), Марко Девич ("Металіст"), Андрій Воронін ("Динамо", Росія), Євген Селезньов ("Дніпро").

Як бачите, у списку збірників – поповнення. До лав національної команди Маркевич долучив п’ятьох нових для "синьо-жовтої" збірної гравців. "Свіжою кров’ю" збірної стали: захисники Володимир Польовий із запорізького "Металурга" та Ігор Ощипко з "Карпат", а також півзахисники Денис Олійник ("Металіст") і Євген Коноплянка ("Дніпро"). Ще один новобранець захищає кольори бельгійського "Вестерло" − це півзахисник Олександр Яковенко. Усі новачки свого часу були задіяні у матчах молодіжних або юнацьких команд України. Не вперше отримали запрошення до табору національної команди воротар "Металіста" Олександр Горяїнов та півзахисник "Карпат" Ігор Худоб‘як, котрі поки не дебютували в офіційних матчах.

Окрім цього, планується залучення до збірної гравців молодіжної команди України, яка 29 травня, паралельно контрольним іграм національної дружини, зіграє виїзний матч відбірного турніру до чемпіонату Європи 2011-го року проти Мальти. Частину молодих гравців тренерський штаб головної команди розглядає як кандидатів на участь у матчі другого червня проти Норвегії. Нагадаємо, що раніше національній команді допомагали гравці "молодіжки" Андрій Ярмоленко та Євген Ракицький. Шанс отримати запрошення до табору збірної залишається і в інших гравців українських клубів, за якими продовжує спостерігати тренерський штаб.

По завершенні ігор українського чемпіонату, "синьо-жовтими" буде проведено три контрольних матчі: 25 травня у Харкові проти Литви, 29 травня у Львові − проти Румунії і 2 червня в Осло − проти Норвегії.

Джерело: Інформаційний центр "Україна-2012" за інформацією прес-секретаря збірної Олександра Гливинського
Обговорити на форумі