друкувати


В Яремче відкрилась виставка "Чудові барви рідного краю"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-20 02:58:45
В Музеї екології та етнографії Карпатського краю в м.Яремче відкрилась виставка робіт івано–франківського художника Василя Данилюка "Чудові барви рідного краю".

Природа і люди – ось головні джерела натхнення для митця. Багато робіт, окремі з яких знаходяться в приватних зібраннях колекціонерів з Німеччини, Італії, США, народились під час творчих поїздок за кордон. Але найбільше його приваблює неповторна краса, історія та етнос рідного Прикарпаття, повідомляє Яремче.org.

Як справжній фахівець – універсал, Василь Данилюк володіє різноманітною технікою образотворчого та декоративно – прикладного мистецтва, але найбільше йому імпонує живопис. Представлені на виставці роботи допоможуть скласти уяву про його творчість.

Адреса музею: вул.Свободи, 269, телефон для довідок (03434) 2-22-08.

Довідка. Василь Данилюк народився в с.Черніїв, що неподалік Івано–Франківська. Ще в ранньому дитинстві він відчув своє покликання і визначив життєву мету – стати художником. Батьки вміло спрямовували сина та всіляко підтримували його захоплення малюванням. Після закінчення Івано – Франківської художньої школи, Василь опановує фах в Одеському художньому училищі імені М.Б.Грекова (1976-80 рр.), а з 1982 року навчається в Львівському інституті прикладного і декоративного мистецтва.

На сьогоднішній день Василь Данилюк активно займається творчою діяльністю, є постійним учасником обласних, регіональних і міжнародних виставок – львівський осінній салон "Високий замок" 2005, "Мальовнича Україна" 2006, 2008, 2009 рр.; також участь у різноманітних пленерах 2004, 2007, 2009 рр., зокрема,в 2008 р. – пленер на о.Хортиця, проект "Карпатський хребет" у Хусті.

Обговорити на форумі