друкувати


Обеліск в Івано-Франківську до Дня перемоги не відремонтують

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-20 12:58:35
Проблема обеліску на Північному бульварі м.Івано-Франківська існує вже давно. Занедбаний з часів бурхливих 90-х, коли з нього була демонтована золота зірка, розбиті ліхтарі, а сам він був обписаний місцевими любителями графіті, він сьогодні лише псує загальний вигляд бульвару.

Мешканці міста давно вже прозвали його пам’ятником чи то одноразовому шприцу, чи то ще чомусь, про що порядні люди воліють не говорити.

Програмою відзначення 65-ї річниці Перемоги на німецько-фашистськими загарбниками передбачено окультурення та реставрації місць військових поховань та пам’ятників учасникам війни. Взялися і за монумент на Північному бульварі. Як зазначає заступник начальника управління житлово-комунального господарства Івано-Франківського МВК Василь Білик, в ході оцінки стану обеліска, яку було проведено із залученням архітекторів виявилось, що відреставрувати монумент до 8 травня, коли в обласному центрі проходитимуть урочисті заходи, не вдасться. Це викликало критику з боку міського голови Віктора Анушкевичуса, котрий звернув увагу на те, що робота з вивчення даної ситуації ведеться вже достатньо давно.

Автор: Сергій БІЛИЙ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі