друкувати


На Прикарпатті заклали Алею пам’яті прикарпатських журналістів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-19 02:33:09
У дендрарії лісонасіннєвого селекційного центру в Клубівцях Тисменицького району заклали Алею пам’яті прикарпатських журналістів. Її створення організувало обласне управління лісового і мисливського господарства в рамках акції "Посади і збережи своє дерево".

Ярослав Гретчук, Дмитро Курищук, Микола Масляк, Володимир Коритан, Роман Боднарчук, Михайло Копильців, Василь Галамасюк, Василь Якуб’як, Іван Мороз, Віталій Волохін, Микола Кубик, Леонід Гах, Володимир Роса, Роман Юзва, Борис Голіков, Сергій Глянцев, Богдан Михайлюк, Олександр Мохначов, Тарас Процюк уже не з нами.

Як зазначив начальник обласного управління лісового і мисливського господарства Олексій Головчак, це ті люди, які познімали й написали багато репортажів про ліс і його майбутнє. На знак світлої пам’яті про них їхні колеги — журналісти місцевих телекомпаній, радіо та газет посадили 19 саджанців кипарису і туї. За вісім років з них виростуть красиві метрові дерева, за 25 — величні та могутні.

Журналіст обласного радіо Галина Добош багатьох із них знала особисто, працювала з ними: "Вважаю, що цим людям треба віддати шану. Говорити важко, це несподівані свіжі втрати, особливо останні — Славко Гретчук, Дмитро Курищук. Ми повинні про них пам’ятати, і не має значення, чи приїжджали вони в цей дендропарк чи писали на теми лісу, але вони писали про Прикарпаття, про цю землю й однаково любили її, любили життя. На жаль, так швидко пішли з нього... Цих людей уже немає, про них нагадуватимуть не лише їх творчі доробки, а й дерева".

Джерело: Газета "Галичина"
Обговорити на форумі