друкувати


У неділю поховали у Кракові Леха Качинського і його дружину Марію

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-19 08:52:38
У неділю поховали президента Польщі Леха Качинського і його дружину Марію, які загинули 10 квітня в авіакатастрофі під Смоленськом (Росія).

Їхні тіла поховали у Вавельському замку, де спочивають королі і національні герої Польщі. Попрощатися з президентським подружжям на вулиці Кракова вийшли понад 100 тисяч людей з усієї Польщі. Вони скандували "Дякуємо, Лех Качинський!", повідомляє Радіо Свобода.

Для участі в церемонії поховання до Кракова прибул, зокрема, президент Німеччини Герст Келер, президент Росії Дмитро Медведєв, президент Литви Даля Грібаускайте, президент Чехії Вацлав Клаус, президент України Віктор Янукович, голова Європейського парламенту Єжи Бузек, а також представники парламентів різних країн.

О 18-ій за київським часом прилетів до Кракова президент Грузії Міхеїл Саакашвілі.

Чимало світових лідерів не змогли прибути на похорон президента Польщі Леха Качиньського. Це пов'язано зі зривом повітряного сполучення в Європі через виверження вулкана в Ісландії. Зокрема, свою участь у церемонії поховання скасували президент Франції Ніколя Саркозі, президент США Барак Обама, канцлер ФРН Ангела Меркель, спадкоємець британської корони принц Чарльз, делегація парламенту Грузії, керівництво Південної Кореї. Не приїдуть прем'єр-міністри Іспанії і Канади, президенти Туреччини, Фінляндії та Ісландії, а також король Швеції Карл XVI Густав.

Обговорити на форумі