друкувати


На Буковині потяг зіткнувся з вантажівкою

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-15 03:18:55
14 квітня о 22:15 до диспетчера Головного управління МНС в Чернівецькій області поступило повідомлення про те, що в с. Мамаївці на залізничному переїзді пасажирський потяг сполученням Чернівці - Вижниця зіткнувся із вантажним автомобілем МАN.

В результаті зіткнення 46-річний водій автомобіля отримав травми та був госпіталізований до реанімаційного відділення лікарні швидкої медичної допомоги м. Чернівці. Ніхто із пасажирів потягу не постраждав. Щоб відтягти понівечений автомобіль, було використано тягач. Рух на залізничній колії було відновлено о 23:19. Про це повідомляє Центр пропаганди ГУ МНС України в Чернівецькій області, повідомляє press.cv.ua.

Окрім того, за минулу добу в Чернівецькій області виникло дві пожежі. Одна із пожеж виникла у селі Банилів Вижницького району. О 18:30 до Вижницького райвідділу ГУ МНС надійшло повідомлення про пожежу у приміщенні деревообробної майстерні. За викликом було спрямовано рятувальників з пожежно-рятувальних підрозділів міст Вижниця та Вашківці, а також працівників місцевої пожежної команди. Оскільки у середині будівлі де виникла пожежа зберігалося багато матеріалів з дерева, основним завданням працівників МНС було не допустити поширення вогню по усіх приміщеннях майстерні. За нетривалий час пожежу було ліквідовано та врятовано будівлю майстерні на суму 100 тис. грн. Вогнем було знищено шиферне покриття будівлі та приватні речі її власника. Наразі причину пожежі встановлюють фахівці ГУ МНС.

Людська необачність привела до виникнення пожежі на Заставнівщині. У селі Чорний Потік виникла пожежа у житловому будинку місцевого мешканця. Власник оселі запалив у ліжку та спричинив загорання дивану. За лічені хвилини на місце пожежі прибули рятувальники Заставнівського райвідділу ГУ МНС та швидко її ліквідували, не дозволивши вогню поширитись на значну територію. Працівниками МНС було врятовано майно власника оселі на загальну суму 55 тис. грн.

Працівники МНС закликають громадян бути обережними і не легковажити у поводженні з вогнем. Людська необачність може привести до трагічних наслідків.

Так з початку року в Чернівецькій області вже виникла 201 пожежа. Оскільки більшість пожеж виникає у житловому секторі, переважно внаслідок порушення самими громадянами правил пожежної безпеки, працівники ГУ МНС в області вирішили вкотре нагадати ці правила людям, а також спільно з представниками соціальних служб та комунальних установ допомогти одиноким, малозабезпеченим та престарілим громадянам у приведенні їхніх помешкань в належний протипожежний стан. Зокрема сьогодні працівники Чернівецького міського управління ГУ МНС та комунального центру соціальної допомоги одиноким та непрацездатним громадянам "Турбота" відвідали мешканців району Роша обласного центру. Працівники МНС роз’яснили людям правила пожежної безпеки у побуті, нагадали про небезпеку, до якої може призвести необережне поводження із вогнем, а також допомогли малозабезпеченими та престарілим громадянам замінити у їхніх оселях несправні вимикачі, розетки та запобіжники.

Такі ж заходи рятувальники МНС зараз проводять у Сокирянському та Кельменецькому районах області та сподіваються, що спільними зусиллями з представниками інших установ та відомств зроблять життя мешканців безпечнішим.

Джерело: Бі-Бі-Сі
Обговорити на форумі