друкувати


Івано-Франківський фонд допомоги невиліковним хворим отримає грант фонду "Відродження"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-15 10:18:53
Чотири громадські організації з Одеси, Миколаєва, Черкас та Івано-Франківська отримають гранти Міжнародного фонду "Відродження" на створення навчальних центрів паліативної допомоги в Україні.

У нас це Івано-Франківський фонд допомоги невиліковним хворим "Мати Тереза", який створений у 2000 році задля допомоги хоспісу та для розвитку паліативної допомоги в області, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Торік саме Івано-Франківщина першою в Україні розпочала на кафедрі терапії і сімейної медицини факультету післядипломної освіти національного медичного університету навчання лікарів з питань допомоги хворим у термінальному періоді. Таке ж навчання проходять студенти базового медичного коледжу. На майбутнє в області передбачено відкриття ще двох стаціонарів-хоспісів для дорослих, паліативних ліжок для дітей, впровадження системи сучасної паліативної допомоги "хоспіс на дому".

Під час перебування на Прикарпатті представники фонду "Відродження" дали високу оцінку роботі Івано-Франківського хоспісу та фонду "Мати Тереза".

Обговорити на форумі