друкувати


Всеукраїнська конференція "Інклюзивна освіта для дітей з особливими потребами в Україні"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-15 09:29:45
Міністерство освіти і науки України спільно з Всеукраїнським фондом "Крок за кроком" з 13.04. по 15.04.2010 р. проводить Всеукраїнську конференцію "Інклюзивна освіта для дітей з особливими потребами в Україні: теорія, практика та законодавство" в рамках реалізації українсько-канадського проекту "Інклюзивна освіта для дітей з особливими потребами в Україні".

У роботі конференції беруть участь представники центральних органів виконавчої влади, Національної Асамблеї інвалідів в Україні Н.Скрипка, Л.Байда, члени Канадської делегації Ольга Красюкова-Еннс, виконавчий директор проекту, Юрій Конкін, координатор компоненту "Освіта", науковці, спеціалісти управлінь освітою пілотних областей, які беруть участь в реалізації експерименту по впровадженню інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах, педагогічні працівники, представники громадських організацій, повідомляє Прес-служба МОН України.

Головною метою проведення конференції є обговорення питання щодо впровадження інклюзивної моделі навчання дітей з особливими освітніми потребами в умовах загальноосвітнього навчального закладу.

На конференції розглядаються питання щодо законодавчо-нормативного забезпечення права на освіту дітей з особливими освітніми потребами, нові підходи до формування соціальної політики у сфері освіти осіб з інвалідністю, роль та місце психолого-медико-педагогічних консультацій у системі освіти. Особлива увага приділена визначенню ролі сім'ї у вихованні дитини з особливими потребами в інклюзивному процесі та наданню консультативної допомоги батькам із зазначеного питання.

На конференції учасники поділяться напрацьованим досвідом роботи із впровадження інклюзивної моделі навчання в експериментальних закладах Львівщини, м.Сімферополя.

Від Міністерства освіти і науки України вітання учасникам надіслав Перший заступник Міністра Борис Михайлович Жебровський.

Обговорити на форумі