друкувати


Парламентські фракції виступили з пропозицією заборонити діяльність екстрасенів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-14 03:04:35
На розгляд Верховної ради внесено проект закону про заборону діяльності екстрасенсів, знахарів, ворожок та хіромантів, які передрікають майбутнє.

Авторами законопроекту №6299 виступила група депутатів, які представляють всі політичні сили парламенту - Партію регіонів, БЮТ, НУ-НС, КПУ і Блок Литвина, повідомляє ТСН.

Як йдеться у пояснювальній записці до проекту, діяльність різноманітних екстрасенсів здійснюється безконтрольно, що призводить до масових зловживань у цій сфері, нанесення тяжких психічних травм, обману громадян та шахрайського виманювання грошей.

Зокрема, автори законопроекту нагадали про так звані "послуги з передрікання майбутнього" у телеефірі, "про які уже довгий час сповіщає преса, та правоохоронні органи, наголошуючи на обмані населення, який відбувається".

У зв’язку з цим законодавці запропонували заборонити таку діяльність, призначивши покаранням накладення штрафу від ста до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також буде заборонена реклама і пропаганда послуг та діяльності екстрасенсів, знахарів, ворожок, хіромантів і провісників долі засобами масової інформації.

Професії астролог, ворожка і хіромант передбачається вилучити з переліку Державного класифікатора професій України.

"Реалізація положень законопроекту призведе до зміцнення психічного, морального та духовного здоров’я суспільства, та очистить теле, радіо мережу від передач та інформації які становлять загрозу для психічного, морального та духовного здоров’я суспільства", - зазначили депутати.

Обговорити на форумі