друкувати


Барак Обама візьме участь у похороні президента Польщі Леха Качинського

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-14 11:07:16
Президент США Барак Обама візьме участь у похороні президента Польщі Леха Качинського, який відбудуться в неділю, 18 квітня.

Відзначається, що президент США вирушить до Кракова, щоб виразити "всю глибину наших співчуттів важливому і довіреному союзнику, і підтримку польського народу від імені американського народу", повідомляє ТСН.

Не виключено, що президент РФ Дмитро Медведєв також особисто візьме участь у похороні президента Польщі Леха Качинського.

"Дмитро Медведєв раніше вже висловив співчуття польському народу у зв'язку із загибеллю президента Польщі. З урахуванням усіх обставин, з урахуванням того, що це - жахлива трагедія, не виключено, що Дмитро Медведєв захоче особисто відправитися до Польщі, щоб віддати данину пам'яті президентові Качинському" , - повідомила прес-секретар президента РФ Наталія Тімакова.

Разом з тим вона відзначила, що остаточне рішення з цього приводу буде прийнято після того, як польська сторона представить план участі глав держав у похоронних заходах.

"Поки не буде офіційного розкладу заходів з польського боку, ми такого рішення прийняти не можемо", - сказала прес-секретар російського президента.

Як повідомлялося, урядовий польський літак Ту-154 розбився 10 квітня під час заходу на посадку на аеродромі Північний в Смоленську. В умовах сильного туману літак зачепив дерево і не дотягнув до злітно-посадочної смуги кілька сотень метрів. Загинули всі 96 людей, які перебували на борту. Серед них 8 членів екіпажу і 88 членів польської урядової делегації, які прямували на заходи з нагоди 70-річчя катинської трагедії.

Нагадаємо, президента Польщі Леха Качинського і його дружину Марію, які трагічно загинули в авіакатастрофі під Смоленськом, поховають 18 квітня у Вавельському замку Кракова - усипальниці королів і національних героїв Польщі.

Обговорити на форумі