друкувати


Минуло два роки. Замість лікарні — котлован

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-13 06:06:50
Влітку минає два роки, як вибух газу в підвальному приміщенні терапевтичного відділення Болехівської міської лікарні 2008-го забрав життя семи людей і зруйнував споруду лікарняного закладу. Тоді керівник Івано-Франківської ОДА Микола Палійчук під час відвідин місця трагедії запевнив керівництво міста, лікарні та жителів, що за два роки зведуть у Болехові новий лікувальний заклад...

Час минув, та навіть близької перспективи виконання обіцянок обласного керівника — добудови стаціонарного терапевтичного корпусу на 100 ліжок — не видно. Рік тому, наприкінці березня 2009-го, начальник головного управління регіонального розвитку та будівництва ОДА — замовника робіт — Володимир Стебницький зазначав, що в Держбюджеті минулого року передбачено 700 тис. грн для "проведення будівельних робіт, які можуть розпочатися влітку цього (2009-го. — Авт.) року". Йшлося про основний чинник: надійдуть кошти — розпочнеться будівництво. "Нині на місці очікуваного новозбудованого терапевтичного корпусу міської лікарні хіба що котлован викопали, — змалював стан справ міський голова Болехова, — але й за ці роботи ще не заплатили."

— Торік, — каже начальник головного управління регіонального розвитку та будівництва ОДА В.Стебницький, — на будівництво лікарняного корпусу в Болехові ми очікували надходження мільйона грн. Але жодної копійки не одержали. Та навіть попри все на об’єкті виконано робіт приблизно на 300 тисяч гривень. Нині ж є надія, що з прийняттям Держбюджету держава виконає свої обіцянки перед жителями міста. Щонайперше розрахуємося з боргами перед підрядником і далі проводитимемо будівництво лікарняного корпусу.

Автор: Ігор ЛАЗОРИШИН, Газета "Галичина"
Обговорити на форумі