друкувати


Івано-Франківськ: Громадські слухання стосовно проекту нового тарифу за вивезення сміття

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-13 01:08:44
14 квітня у Центральному народному домі, що на вулиці Шевченка, 1, відбудуться громадські слухання стосовно проекту нового тарифу за вивезення сміття.

За роз’ясненням виконкому Івано-Франківської міської ради, його розроблено "з метою приведення у відповідність до економічно обррунтованих витрат" тарифів на послуги з вивезення побутових відходів на підприємствах з утримання автотранспорту. Фактично мова йде про намір міської влади з 1 червня ц. р. майже вдвоє — з 4,42 грн до 7 грн — збільшити щомісячну плату іванофранківців за вивезення твердих побутових відходів, яке здійснює колектив комунального автотранспортного підприємства 0928, повідомляє Газета "Галичина".

Логіка автотранспортників цілком зрозуміла — зростають вартість пального, запчастин й інші накладні витрати. Але не зовсім, у цьому разі, зрозуміла логіка міської влади. Попри те, що її представники неодноразово знайомилися з досвідом різних європейських країн, де зі сміття виробляють десятки найменувань продукції й навіть електро- і теплоенергію, що робить сміття дуже прибутковим бізнесом, Івано-Франківськ попри косметичні зміни (облаштування майданчиків зі збору та сортування сміття), продовжує йти найпростішим шляхом — шляхом підвищення тарифів для населення. Схоже на те, що іванофранківці приречені платити за все — і за реальні послуги, і за не зовсім кваліфікований менеджмент у сфері утилізації побутових відходів.

Обговорити на форумі