друкувати


Борги за використаний природний газ на Прикарпатті будуть погашені

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-13 12:34:02
Головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення доручено до 1 червня поточного року забезпечити рівень розрахунків підприємств теплоенергетики за використаний природний газ на рівні 80%, а до 1 жовтня поточного року - повністю погасити заборгованість.

Відповідне розпорядження "Про стан розрахунків підприємствами теплоенергетики за використаний газ" від 12.04.2010 р. №201 підписав голова ОДА Михайло Вишиванюк, повідомляє Головне управління правової роботи та внутрішньої політики Івано-Франківської ОДА.

Крім того, районних керівників зобов’язано вжити заходів щодо безумовного виконання постанови Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 року №1082 "Питання удосконалення схем розрахунків за використану електроенергію та природний газ" щодо запровадження підприємствами комунальної теплоенергетики розподільчих рахунків зі спеціальним режимом використання та забезпечити здійснення платежів за газ за їх допомогою.

Також буде передбачено в повному обсязі у кошторисах бюджетних установ асигнування на проведення розрахунків за комунальні послуги та енергоносії.

Управлінню житлово-комунального господарства ОДА доручено здійснювати постійний моніторинг стану розрахунків підприємств теплоенергетики за використаний природний газ.

Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання розпорядження покладено на головного відповідального виконавця – управління житлово-комунального господарства ОДА. Контроль за виконанням – на т.в.о. заступника голови ОДА Р.Гусака.

Довідка: За січень-березень поточного року підприємствами комунальної теплоенергетики області використано 61,8 млн куб.м природного газу на суму 86,7 млн грн, оплачено ДК "Газ України" 62,4 млн грн (72% до спожитого в поточному році), з яких 27,8 млн грн зараховано в оплату природного газу, спожитого у 2009 році.

Загальна сума заборгованості підприємств теплоенергетики області перед ДК "Газ України" за використаний природний газ становить 106,2 млн грн.

Найбільшу заборгованість за використаний у поточному році природний газ допущено ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" - 40,6 млн грн при рівні розрахунків – 33%.

Обговорити на форумі