друкувати


Галич привітав гостей фестивалю "Прикарпатська весна"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-13 12:09:22
12 квітня біля пам’ятного знака "Меч і рало" галичани хлібом-сіллю вітали почесних гостей мистецького фестивалю "Прикарпатська весна", який щорічно проходить в Івано-Франківській обласній філармонії.

На галицьку землю вперше завітали легенда світового балету, художній керівник Донецького театру опери та балету імені А.Солов’яненка, народний артист України Вадим Писарєв та директор концертної агенції Софії Ротару Ігор Курилів. З ними прибули директор Івано-Франківської обласної філармонії Василь Турянин та художній керівник філармонії, заслужений діяч мистецтв України композитор Володимир Павліковський, повідомляє Головне управління правової роботи та внутрішньої політики Івано-Франківської ОДА.

З вітальним словом до гостей звернулись голова районної державної адміністрації Григорій Івасишин та голова районної ради Богдан Попович.

Далі гості відвідали дитинець Давнього Галича на Крилоській горі, музей у митрополичих палатах, церкву Різдва у Галичі та храм Пантелеймона. Екскурсію по давньому місту над Дністром, для гостей провели науковці Національного заповідника "Давній Галич".

13 квітня, в рамках акції "Майбутнє лісу в твоїх руках", учнями загальноосвітньої школи №1 міста Галича, спільно з працівниками апарату районної державної адміністрації та Галицького національного природного парку біля садиби ГНПП буде закладено Володимирків сквер, на честь 865-ліття створення Галицького князівства та його засновника.

Обговорити на форумі