друкувати


12 квітня в Україні оголошено день жалоби у зв'язку з авіакатастрофою під Смоленськом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-12 09:19:31
12 квітня в Україні оголошено день жалоби у зв'язку з авіакатастрофою під Смоленськом, в якій загинули президент Польщі Лех Качинський і державна польська делегація.

Згідно з указом президента Віктора Януковича, 12 квітня в Україні будуть скасовані розважально-концертні заходи, спортивні змагання, до програм теле-і радіопередач внесуть відповідні зміни, повідомляє ТСН.

Державні прапори України приспустять на будівлях органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій, а також закордонних дипломатичних установ України.

Президент України вшанував пам`ять загиблих в авіакатастрофі. Він приніс до посольства квіти і залишив запис у книзі співчуття.

Раніше, у всіх установах Євросоюзу в Брюсселі 12 квітня було оголошено днем жалоби за жертвами катастрофи літака Ту-154 під Смоленськом, внаслідок чого загинув президент Польщі Лех Качинський, його дружина Марія Качинська і ще 94 особи.

Також 12 квітня було оголошено траурним днем у Росії, Литві, Латвії і Бразилії.

У Польщі жалоба буде семиденною. 11 квітня о 12:00 за місцевим часом (о 13:00 за київським) по всій Польщі пройшли дві хвилини мовчання.

Нагадаємо, президент Польщі Лех Качинський загинув 10 квітня під час катастрофи літака Ту-154, який прямував з Варшави до Смоленська. У катастрофі літака ніхто не вижив.

Всього на борту лайнера знаходилися 96 людей. Трагедія сталася о 09:50 за київським часом.

Літак урядового авіазагону Польщі Ту-154, прямував з Варшави до Смоленська. На борту лайнера знаходилася офіційна польська делегація на чолі з президентом країни Лехом Качинським, який прямував до Катині для участі в меморіальних заходах.

Крім керівника Польщі, в літаку летіли дружина Качинського, останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качоровський, президент Інституту національної пам'яті Польщі Януш Куртика, єпископ дивізії Війська Польського генерал Тадеуш Плоски, православний єпископ польської армії і бригадний генерал Мирон Чодаковскі і голова Національного банку Польщі Славомір Скшипек.

Прощання із загиблим в авіакатастрофі під Смоленськом президентом Польщі Лехом Качинським відбудеться у вівторок, 13 квітня.

Труна з тілом Леха Качинського буде виставлена для прощання у вівторок в президентському палаці.

Дата похорону президента Польщі поки не визначена.

На місці трагедії тривають пошуки жертв.

Обговорити на форумі