друкувати


Флеш-моб в Івано-Франківську: Проти Табачника з наліпками

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-09 02:57:38
Учасники флеш-мобу в Івано-Франківську заклеїли рот імпровізованому "Табачнику".

Увагу жителів та гостей обласного центру Прикарпаття привернуло театралізоване дійство, яке розіграла невелика група молодих людей сонячного весняного дня 8 квітня на центральному майдані міста. У одного з них на грудях була прикріплена табличка з написом "Дмитро Табачник", а сам він викрикував цитати діючого міністра освіти і науки, котрі ображають галичан як рівноправних представників українського народу. Решта ж хором повторювала ці слова, символізуючи в такий спосіб тих, хто змирився з українофобськими ідеями Д.Табачника. В свою чергу, дівчина, одягнена у вишиту сорочку, що, вочевидь, мала символізувати Україну, закликала усіх схаменутися і бути людьми, а не баранами.



Так виглядав флеш-моб, організований івано-франківськими студентами на знак протесту проти ненависного їм чиновника. "Це аполітична інформаційна акція, - розповів "Експресу" координатор флеш-мобу Андрій Пролорензо, - Ми інформуємо людей про те, що українофоб – людина, яка не відстоює національні інтереси, не може очолювати українську освіту".



В фіналі акції імпровізованого "міністра" студенти карають тим, що заклеюють йому обличчя, насамперед рот, наліпками з гаслом "Геть Табачника" та закликають усіх небайдужих долучитись до їх кампанії шляхом розклеювання таких наліпок за місцем проживання, роботи та навчання.

"Мені дуже хотілося б, - говорить учасник заходу Олександр Полійчук, який зіграв роль міністра, - щоб Табачник опинився на моєму місці. Тоді б він збагнув, що усі в цьому місті проти нього. Нехай піде в народ, а не сидить в чотирьох стінах свого кабінету".

Автор: Сергій БІЛИЙ
Обговорити на форумі