друкувати


Гостинність громадян приваблює злодіїв

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-09 02:50:26
У повідомленнях для преси про скоєні злочини міліція постійно звертає увагу громадян на те, що багатьох прикрих історій, пов’язаних з майновими посяганнями, узагалі б не трапилося, якби люди дотримувалися елементарних заходів безпеки. Адже нерідко особи із злочинними намірами користають у безпечності і халатності громадян.

В даному разі йдеться про факти банальних крадіжок майна з помешкань громадян шляхом вільного доступу. Розкривати такі злочини досить нелегко, оскільки крадієм може стати будь-хто, що не втримається від спокуси таємно заволодіти чужими речами, повідомляє СЗГ УМВС в Івано-Франківській області.

Для своєрідних "професійних" злодіїв ця можливість узагалі видається буденною справою. Вони наполегливо шукають свій шанс і, на жаль, часто-густо, власне, майбутні потерпілі створюють сприятливі умови для вчинення крадіжки. Цими днями працівники карного розшуку Івано-Франківського міськвідділу міліції приборкали злочинну діяльність саме такої особи, котра спромоглася вчинити щонайменше чотири крадіжки майна і грошей з квартир, господарі яких перебували вдома і навіть не підозрювали про те, що в цей час у них непроханий гість. Проблема в тому, що в кожному разі підозрюваний заходив у помешкання з незачиненими на замок дверима. Кількох секунд йому вистачало, щоби прибрати для рук жіночу сумку, гаманець чи мобільний телефон і так само непомітно вийти.

Як повідомив перший заступник начальника Івано-Франківського міськвідділу міліції Олександр Кочкін, в ході проведення спеціальних оперативно-розшукових заходів затримано 23-річного івано-франківця. У зловмисника чималий кримінальний стаж – чотири засудження за аналогічні злочини. Насьогодні задокументовано причетність кримінальника до вчинення щонайменше 5 злочинів, учинених однаковим способом. В одному разі господиня квартири позбулася понад 5 тисяч гривень через те, що, прийшовши додому, не зачинила на ключ вхідні двері. Через власну безпечність інший івано-франківець втратив мобільний телефон і майже 2 тисячі гривень. За аналогічних обставин у березні підозрюваний скоїв крадіжку двох мобільників і документів з квартири 35-річного жителя обласного центру. Міліціонери припускають, що затримана особа може бути причетною й до інших злочинів, про які потерпілі воліли не звертатися в міліцію. Хай там як, слідство з’ясовує усі злочинні епізоди викритого кримінальника.

Тим часом укотре звертаємося до громадян: у кожному разі не ігноруйте правилами збереження недоторканості вашого майна. Пам’ятайте, що ваша оселя – це фортеця, яка завжди має бути на замку.

Обговорити на форумі