друкувати


Подарунок Яблунівським вихованцям від ДПА України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-09 10:19:30
В Яблунівській школі-інтернаті, що на Косівщині, виховуються 132 дитини. Для них інтернат став другою затишною домівкою, в якій вони виховуються, навчаються та набувають практичних навиків до вступу у доросле, самостійне життя.



Дванадцятирічна учениця школи Сніжана Майко, переможець минулорічного конкурсу "Податки очима дітей", в літературній мініатюрі "Замість батька у нас України" зазначає, що завдяки державі діти-сироти одягнуті, нагодовані і вчаться в школі. Вона також пише - для того, щоб такі школи існували, створена податкова система, дякуючи якій діти мають дім, хліб і книжки, повідомляє відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Івано-Франківській області.

Окрім турботи держави про дітей важлива й потрібна опіка з боку благодійників. Ось і до святкового Великоднього столу вихованці Яблунівської школи-інтернату отримали в подарунок від ДПА України 400 літрів соків. Ця благодійна акція відбулася за сприяння компанії Кока-кола. Крім цього, підшефній школі-інтернату податківці Прикарпаття подарували порохотяг, іграшки, солодощі, засоби гігієни, продукти харчування, одяг і звісно - Великодні пасочки.

Вручали подарунки дітям від ДПА України і місцевих податківців голова Ради Всеукраїнського Комітету Профспілки працівників ДПС Івано-Франківської області Володимир Сірецький та заступник голови ДПА в області Михайло Негрич, які також привітали вихованців та педагогічний колектив дитячого закладу з наступаючим величним святом Воскресіння Христового.

Директор школи-інтернату Наталія Фіцич висловила щиру подяку ДПА України, яка турбується про вихованців школи-інтернату. Вона відзначила, що в жовтні минулого року ДПА України подарувала закладу домашнє карооке та цікаві книжки, а в лютому цього року Сніжана Майко, завдяки участі і перемозі в конкурсі "Податки очима дітей отримала" отримала відзнаку Фонду розвитку журналістики імені Анатолія Москаленка за кращий журналістський матеріал. Також Наталія Юрієвна подякувала податківцям області за турботу і постійну увагу, а головне живе спілкування, яке вселяє віру у власні сили дітей, розкриває їхні таланти.

Обговорити на форумі