друкувати


Шахрайство у туристичній сфері: Уявна подорож за кордон для туристів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-08 04:40:08
Останнім часом шахрайство в кримінальному середовищі набуло поширення і характеризується зміною форм, видів і способів. З економічними перетвореннями в країні, розвитком ринкових відносин пов’язано проникнення цього явища майже до всіх сфер життєдіяльності. Одним словом, на чому можна дарма поживитися, до того й тягнуться руки лиходіїв.

Ініціатором цієї афери стала 35-річна одеситка, що обіймала немало-небагато, аж посаду комерційного директора однієї з одеських туристичних агенцій. Та, мабуть, чималі гроші, сплачені клієнтами за придбання путівок на відпочинок до екзотичних країн, що проходили через її руки, одного разу запаморочили свідомість жінці. Поміркувавши, спритниця, реалізуючи злочинні наміри, вирішила направити діяльність фірми у власне русло. А полягали вони в тому, що сплачені громадянами чималі кошти, від 1000 до 3000 доларів США, при певних обставинах осідали в кишені директриси. Свої ж зобов’язання перед клієнтами, як офіційний представник турфірми, жінка виконувати і не збиралася. Зачинений офіс та залишені без відповіді телефонні дзвінки - результат звернень ошуканих туристів після того, як вони у встановлений час не отримували сплачених подорожей до Єгипту, Туреччини та Греції, повідомляє ВЗГ ГУМВС України в Одеській області.
У ході оперативно-розшукових заходів по заявах шести потерпілих працівники Державної служби по боротьбі з економічними злочинами Портофранківського відділу міліції міста Одеси встановили, що починаючи з 2009 року по теперішній час аферистка-директор заволоділа грошима клієнтів на загальну суму понад 140 тисяч гривень.

Наразі жінку затримано за підозрою у шахрайстві та порушено кримінальну справу за відповідною статтею Кримінального кодексу України. Жадоба до чужих грошей та прагнення легкої наживи тепер може обернутися для неї трьома роками ув’язнення.

Обговорити на форумі