друкувати


У містах України пройшли акції в рамках проекту "Майстерня здоров'я"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-08 04:33:35
До Всесвітнього дня здоров'я Всеукраїнське лікарське товариство за підтримки Громадської Ради МОЗ України організувало профілактично-просвітницькі акції проекту "Майстерня здоров'я".

Під час даних заходів у поліклініках багатьох міст України були організовані пункти безкоштовного обстеження населення. Акції пройшли у 21-й області України та у Києві. За час їх проведення були обстежені близько 12 тисяч людей та задіяні близько 200 медиків, повідомляє прес-служба МОЗ України.

Зокрема, до вищевказаної акції також долучилось працівники Міністерства охорони здоров'я України. В МОЗ обстежили 125-ть співробітників, яким виміряли артеріальний тиск та визначили рівень глюкози в крові.

Міністерство охорони здоров'я України наголошує, що профілактичні заходи мають стати поштовхом для зміни стереотипів поведінки наших співгромадян. Адже ще корифей вітчизняної медицини Микола Пирогов говорив: "Майбутнє - належить медицині профілактичній". Тому ми повинні взяти такі заходи на озброєння. Оскільки попередити розвиток хвороби значно простіше і дешевше, аніж потім лікувати її наслідки.

Обговорити на форумі