друкувати


Податкові міліціонери Коломиї протидіють порушенням у кредитно-фінансовій сфері

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-08 10:49:16
Одним із пріоритетних напрямків роботи податкової міліції є оперативне супроводження діяльності структур кредитно-фінансової сфери, однієї з найбільш криміналізованих в економіці України.

Значного поширення набули випадки отримання кредитів шляхом обману, по фіктивних документах. Порушники використовують підроблені довідки про доходи, також можуть використовувати паспорти сторонніх осіб, які тимчасово опинились в їхніх руках, повідомляє Коломийська ОДПІ.

Протягом першого кварталу поточного року на розгляді працівників податкової міліції Коломийської об’єднаної ДПІ перебувало 8 матеріалів які поступили з банківських установ. За цими матеріалами порушено 3 кримінальні справи за статтями - 190 Кримінального Кодексу України (шахрайство), 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, а також збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), 366 (службове підроблення).

10.03.2010 року за матеріалами працівників ВПМ Коломийської об’днаної ДПІ прокурором м.Коломия порушена кримінальна справа за ст.ст. 190, 358, 366 КК України відносно підприємця М. міста Коломия. Так підприємець М., діючи умисно, з корисливою метою в 2006 році звернувся у відділення банку із заявою про отримання кредиту у сумі 10 000 гривень. Для оформлення кредиту він крім інших документів надав завідомо фіктивну довідку про доходи, згідно якої його заробітна плата становить 850 грн на місяць. При оформленні кредиту підприємець М. запевнив працівників банку, що подані ним документи, та наявна у них інформація є достовірною. Таким чином, підприємець ввівши в оману працівників банку отримав кредит у сумі 10000 гривень. Незважаючи на те, що термін кредитного договору закінчився, підприємець жодних проплат по кредиту не здійснив, грошові кошти у банк не повернув. Крім того, підприємець діючи умисно, з корисливою метою в 2007 році знову звернувся з фіктивною довідкою про доходи в інший банк із заявою про отримання кредиту у сумі 5000 гривень. Ситуація анологічна-кошти не повернені.

Обговорити на форумі