друкувати


Депутатська група "Наша Україна" протестує проти рішення Донецького суду

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-07 03:36:25
Депутатська група "Наша Україна" протестує проти рішення Донецького суду.

Заява депутатської групи "Наша Україна" у Верховній Раді України щодо рішення Донецького окружного адміністративного суду стосовно Указу Президента Віктора Ющенка про присвоєння звання Героя України Степану Бандері

Україна знову постала перед загрозою комуністичного реваншу. І хоч прикритий він біло-блакитними прапорами Партії Регіонів, а для більшого маскування – рішенням Донецького окружного адміністративного суду – суть реваншу від цього не міняється: українська демократія, свобода в небезпеці.

Теза про те, що свою незалежність Україна отримала без жодного пострілу чи людських жертв, не є актуальною для тих, хто пам'ятає національно-визвольну боротьбу українського народу середини ХХ століття, і кого комуністично-совєцька репресивна машина не знищила. Тисячі бійців Української Повстанської Армії, які боролися з ворогом до останнього набою, десятки тисяч закатованих у тюрмах, вивезених у Сибір, Воркуту, Казахстан – така справжня ціна нашої свободи. І лідером цього опору, його символом був Степан Бандера. 30 червня 1941 року у Львові ОУН під проводом Степана Бандери проголошує відновлення незалежної Української Держави на Західній Україні.

На Східну Україну звістку про відновлення Української держави понесли 6 тисяч націоналістів-бандерівців, яких розділили на три похідні групи. Перед ними стояло завдання творити українську адміністрацію та осередки ОУН. Найбільший осередок був на Дніпропетровщині (5 000 осіб), Кіровоградщині (1100 осіб), а також на Донбасі і в Криму. Така правда, такі історичні реалії. Довідавшись про Акт проголошення самостійної України, Гітлер видав наказ негайно знищити рух Бандери. І вже 5 липня 1941 року гестапівці заарештували Бандеру і до кінця війни він перебував у німецькому концтаборі Заксенгаузен.

Після проголошення у 1991 році незалежності України понад 18 років довелося чекати, доки Президент України Віктор Ющенко на державному рівні відзначив заслуги Степана Бандери – присвоїв йому звання Герой України. Цьому передувала величезна робота науковців в історичних архівах, осмислення ролі Бандери для незалежності України, широкомасштабне, справді народне вшанування його 100-річного ювілею.

Напевно жодний Указ Президента України громадськість України не зустрічала так захоплено – Національна опера, де 22 січня 2010 року він був проголошений, гриміла оплесками, хвиля урочистостей прокотилася Україною.

Проімперські сили Кремля, не сприймаючи національне піднесення в Україні, виступили з різким засудженням Указу Президента. До аналогічних дій вони спонукали уряди окремих держав і навіть Європарламент, що є прямим втручанням у внутрішні справи України.

Але Бандера – наш Герой! Сьогодні ми заявляємо різкий протест проти рішення Донецького окружного адміністративного суду, висловлюємо підтримку діям Президента Віктора Ющенка в оскарженні цього рішення.

Бандера – наш прапор! А прапор об'єднує. Єднаймося ж, українці, для захисту нашої Держави!

Слава Україні!