друкувати


У центрі Нью-Йорка під Таймс-скер стався потужний підземний вибух

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-07 10:57:04
Потужний вибух, що спричинив сильну пожежу, стався під центральною площею Нью-Йорка - Таймс-сквер.

Влада евакуювала мешканців прилеглих будинків і постояльців готелю, повідомило пожежне управління міста, повідомляє ТСН.

За даними пожежників, вибух стався близько 16.30 за місцевим часом 6 квітня (23.30 за Києвом) районі перетину Бродвею з 50-й і 54-ою вулицями.

З кількох люків, що ведуть у підземні комунікації, вирвалися стовпи вогню, повалив дим. На місце події, крім пожежних, прибули й ремонтні бригади, які обслуговують міські електромережі та газопровід, проте поки їм не вдалося визначити причину вибуху.

Через підвищену концентрації чадного газу влада евакуювала мешканців трьох довколишніх будинків, а також готелю Novel. Поки пожежники не можуть повідомити, чи зможуть люди повернутися на ніч до своїх квартир.

За повідомленнями очевидців, у багатьох місцях в районі підземного пожежі потріскався асфальт. Час від часу з колекторів, в яких проходять електромережі, вириваються червоні і сині вогненні спалахи - очевидно, горить електропроводка. Поки вогнеборцям не вдається впоратися з підземним пожежею.

Через інцидент були скасовані вистави в кількох театрах, у тому числі популярний "Хлопчики з Джерсі" - саме в цих кварталах розташований знаменитий Театральний район Бродвею.

Таймс-сквер є туристичним серцем Нью-Йорка, тут розташовані популярні ресторани, театри, студії багатьох телекомпаній, саме тут відбувається знаменита новорічна церемонія спуску кришталевої кулі. Зазвичай у вечірні години на площі і прилеглих вулицях збирається кілька десятків тисяч туристів і жителів міста.

Обговорити на форумі