друкувати


Злочинця, котрий 9 років тому скоїв розбійний напад в Одесі, знайшли аж… в Італії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-06 06:35:00
Багаторічний розшук 32-річного житомирянина, який переховувався від покарання за вчинення розбійного нападу із застосуванням вогнепальної зброї, отримав позитивний результат. Завдяки спільним зусиллям житомирських міліціонерів та колег з Укрбюро Інтерполу МВС України 1-го квітня підозрюваного було затримано в Італії.

Як розповів начальник Управління карного розшуку УМВС України в Житомирській області полковник міліції Сергій Ертус, ще у 2001 році в м.Одесі стався розбійний напад, який вразив своєю зухвалістю. Двоє чоловіків у масках в одній з багатоповерхівок здійснили розбійний напад. Сховавшись у кабіні, вони дочекалися виклику ліфта на один із поверхів. Й коли двері останнього відчинилися, погрожуючи фізичною розправою із застосуванням вогнепальної зброї, відібрали особисті речі, в тому числі мобільні телефони та гроші у трьох громадян, які знаходилися на сходинковому майданчику. Один із потерпілих намагався чинити опір, але нападник застосував зброю і поранив його. На місце події була викликана міліція, яка затримала одного із злочинців, іншому вдалося втекти, повідомляє ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

За фактом розбійного нападу із використанням вогнепальної зброї було порушено кримінальну справу за ч.3 ст.142 Кримінального Кодексу України (якою передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 13 років). В ході розслідування встановили, що затриманий - раніше судимий місцевий житель, а його напарник – житель м.Житомира. А тому до розшуку останнього підключилася житомирська міліція.

Весь цей час, а це майже 9 років, працівниками карного розшуку перевірялися інформація та можливе місцезнаходження втікача. Не виключалася й можливість перебування його за кордоном. Багаторічний розшук дав позитивний результат. За інформацією, наданою УМВС України в Житомирській області через Укрбюро Інтерполу МВС України, підозрюваного було затримано на території Італії.

За повідомленням італійських правоохоронців затриманий перебуває на території Італії з 2006 року. За цей час він вже створив сім’ю й отримав роботу в одній із охоронних фірм. Все це йому вдалося завдяки підробки документів та зміни як анкетних даних, так і громадянства.

На разі підозрюваний перебуває під охороною італійських поліцейських. Вирішується питання про його екстрадицію до України.

Отож, відповідальності за скоєний розбійний напад йому не уникнути.

Обговорити на форумі