друкувати


Б.Колесніков запевнив, що Україна гідно проведе Євро-2012

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-06 06:12:52
Чемпіонат Європи з футболу в 2012 році пройде в Україні, так, як передбачено. Про це заявив віце-прем'єр України Борис Колесніков, який курирує проведення Євро-2012.

У тому, що Євро-2012 пройде на Україні так, як передбачено, "немає ніяких сумнівів", - заявив Борис Колесніков. За його словами, немає ніякої ймовірності, що стадіони у Львові та Києві не будуть готові, і всі матчі пройдуть у Польщі, повідомляє ТСН.

"Я навіть не хочу це обговорювати. Всі стадіони будуть готові", - підкреслив віце-прем'єр.

Втім віце-прем'єр зазначив, що будівництво стадіону у Львові є куди меншою проблемою, ніж реконструкція національного стадіону в Києві. "Будувати нове набагато простіше. Реконструкція - була груба помилка", - сказав Колесніков.

Урядовець підтвердив обіцянку президента України Віктора Януковича виділити додаткові кошти на будівництво аеропорту. "Мова йде про випуск цінних паперів, як внутрішніх, так і зовнішніх, середньострокових і довгострокових. Частина облігацій всередині країни продана", - пояснив Колесніков.

Віце-прем'єр також додав, що не підтримує ідею залучити бізнес для організації Чемпіонату Європи з футболу на Україні. "Провести чемпіонат Європи жодна громадська організація, ні навіть людина, яка любить футбол і має можливість, не зможуть. Тут роль держави - регулююча, де б це не було", - сказав Колесніков, підкресливши, що "прямих витрат на Євро 2012 в України всього 700 мільйонів доларів". "Це два стадіони, інше, це національна інфраструктура, яку, так чи інакше, все одно треба було будувати", - відзначив Колесніков.

На думку урядовця, найімовірніше, фінал чемпіонату Європи з футболу пройде саме в Києві. "Якщо фінальний матч буде в Києві, то закриття у Варшаві точно ніяк бути не може", - підсумував Колесніков.

Обговорити на форумі