друкувати


Нечистоти у чек

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-06 01:58:02
У селі Рибне Тисменицького району, де знаходиться сміттєвий полігон Івано-Франківська, вже почали будувати новий чек для зберігання нечистот.

Кілька тижнів тому люди з острахом мовили про можливий витік фільтрату з місцеву річку. В новому чеку може вміститися 20 тисяч кубометрів фільтрату. "Він матиме розмір 30 на 128 метрів, його глибина — не менше трьох метрів", — каже заступник міського голови Олександр Дерев’янко. На будівництво ями треба півмільйона гривень. Місто цьогоріч планує виділити на сміттєзвалище сто тисяч гривень. Але цього замало.

Проте міські чиновники говорять, що тепер матимуть кілька років спокою. Та фахівці мовлять, що фільтрат у новому чеку буде збиратися трохи більше року, а не кілька, як прогнозують. Проте за цей час влада обіцяла збудувати очисні споруди або трубопровід. Наразі вже є два проекти, за якими можна провести стічні труби. Щоправда зроблять це тоді, коли виділять відповідні кошти. Зараз фільтрат накопичується у п’яти чеках. Мешканців села Рибного заспокоюють, що нечистоти для них не є небезпечними.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі