друкувати


На Івано-Франківщині розроблять програму реабілітації інвалідів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-01 04:01:56
30 березня під головуванням голови правління Івано-Франківського обласного відділення фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Ігоря Басюка відбулось спільне засідання колегії головного управління охорони здоров’я та ФСС з ТВП з питань стану тимчасової втрати працездатної та лікарсько-трудової експертизи працюючого населення області.

Колегія розглянула результати перевірки діяльності закладів охорони здоров’я із зазначених питань працівниками виконавчої дирекції фонду соціального страхування державного і обласного рівнів. З доповіддю виступив завідувач відділу виконавчої дирекції обласного відділеня ФСС з ТВП з питань експертизи непрацездатності Олег Бас, який висвітлив основні показники стану захворюваності працюючих з ТН, виявлені недоліки при перевірці питань експертизи в закладах охорони здоров’я. Доповідач зазначив також, що на виплату допомоги хворим за листками непрацездатності фондом в 2009 р. було затрачено 78,3 млн. грн., що на 1,3 млн. більше, ніж в 2008 р. За результатами рейтингу рівень захворюваності з ТВП область, на жаль, посідає ІУ рангове місце знизу з показником близько 400 днів на 100 працюючих при середньому по Україні 370. Найвищі рівні захворюваності мали місце в промислових регіонах області: Калуському і Долинському – понад 500, Тисменицькому та м. Івано-Франківську – понад 400, повідомляє головне управління охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА.

Із співдоповідями виступили заступник головного лікаря ОКЛ з експертизи тимчасової непрацездатності Любомир Кравець, начальник обласного бюро медико-соціальної експертизи Михайло Кулаєць, перший заступник начальника головного управління охорони здоров’я ОДА Микола Олінійчук.

Підсумки і прийняті рішення озвучили начальник ГУОЗ ОДА Любомир Малофій та директор виконавчої дирекції обласного відділеня ФСС з ТВП Ігор Якимів.

Вирішено, зокрема, розробити програму реабілітації інвалідів та відкрити в області 1-2 реабілітаційні заклади, відновити практику навчань і семінарів з головами ЛКК і заступниками головних лікарів з ЕТН, проводити кущові наради з завідувачами відділень та лікарями, враховувати стан експертизи непрацездатності та рівень знань з цих питань при атестації керівників та практичних лікарів, встановити персональний контроль головних лікарів за діяльністю з експертизи, розпочати активну діяльність щодо впровадження автоматизованого реєстру видачі листків непрацездатності в усіх лікувально-профілактичних закладах Івано-Франківської області, як пілотного регіону МОЗ України і ФСС з даного питання.

У спільному засідані Колегії ГУОЗ ОДА та ФСС з ТВП взяли участь головні лікарі закладів охорони здоров’я, працівники ГУОЗ ОДА та виконавчої дирекції обласного відділення ФСС, голови обласних комітетів профспілки окремих галузей народного господарства, керівники підприємств, керівництво обласних структур та підрозділів обласної державної адміністрації.

Обговорити на форумі