друкувати


В Івано-Франківську відзначать Всесвітній день здоров’я

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-04-01 09:52:51
"1000 міст 1000 життів" - таким стане гасло відзначення в Івано-Франківську Всесвітнього дня здоров’я – проекту, який реалізовуватиметься в обласному центрі 7–11 квітня.

Про це 31 березня на прес-конференції говорили організатори заходу: заступник міського голови з гуманітарних питань Зінаїда Федорук, голова міського спорткомітету Віталій Матешко, депутат Івано-Франківської міськради Андрій Рязанцев, ініціатор відзначення та Дня здоров’я Роман Фіщук.

Захід проводиться з метою підвищення уваги громади міста до стану власного здоров’я, покращення якості життя мешканців міста, популяризація здорового способу життя та профілактика захворювань, підвищення рівня обізнаності та настороженості жителів щодо найпоширеніших захворювань, сприяння розвитку громадянського суспільства, вдосконалення діалогу між владою та громадою, підвищення авторитету міста на Європейському рівні, популяризації волонтерського руху серед студентів вищих навчальних закладів та учнів загальноосвітніх шкіл.

До участі в проекті планується залучити жителів та гостей обласного центру, видатних людей Прикарпаття, представників громадських організацій області. В його рамках відбудеться зустріч з представником ВООЗ в Україні І.Поканевичем.

Підтримку проекту надали: Громадська Рада при Міністерстві Охорони Здоров’я України, Всеукраїнське Лікарське Товариство та Національна Рада з питань охорони здоров’я при Президентові України.

Заслуговує на увагу той факт, що Івано-Франківськ став першим містом в Україні, яке офіційно зареєструвалось як місто-учасник Кампанії ВООЗ до Всесвітнього Дня Здоров’я 2010 "1000 міст 1000 життів".

Автор: Сергій БІЛИЙ
Обговорити на форумі