друкувати


В.Семиноженко: Влада не заборонятиме проведення парадів ветеранів УПА

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-31 05:39:03
Віце-прем’єр-міністр України Володимир Семиноженко заявляє, що влада не заборонятиме проведення парадів ветеранів Української повстанської армії.

"Ми не будемо забороняти нічого. Більш того, ми будемо стежити, щоб не було загострень, і це вже завдання влади", - сказав Семиноженко, повідомляє ТСН.

Віце-прем’єр вважає, що відносини між ветеранами Великої Вітчизняної війни та ветеранами УПА повинні грунтуватися на взаємній повазі, а не протистоянні.

"Я думаю, що такі паради відбудуться у західних областях, я абсолютно переконаний. Більш того, я знаю (факти), що на Івано-Франківщині, Тернопільщині, коли разом ідуть воїни, і це спокійно все сприймається", - додав він.

"Я не бачу в цьому проблем, ми цими питаннями повинні навпаки започаткувати в Україні атмосферу толерантності, примирення, і не штучно це робити через владу – комусь заборонити, комусь ні, а щоб це проходило через українське суспільство. Через його точку зору і сприйняття", - підкреслив Семиноженко.

Як повідомлялося, у Верховній раді вже зареєстровано проект постанови щодо позбавлення звань Героїв Бандери та Шухевича.

Янукович під час візиту до Москви на початку березня обіцяв розібратися з указами свого попередника щодо лідерів націоналістів. Пізніше в Адміністрації президента заявили, що глава держави не мав на увазі скасування указу щодо Бандери.

Обговорити на форумі