друкувати


Студенти рвуться до влади

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-31 04:17:04
Близько 60% студентів івано-франківських вишів бажають працювати в органах влади.

Проблема працевлаштування випускників вищих навчальних закладів останнім часом все більше набуває актуальності. Особливо гостро вона стоїть в Прикарпатському національному університеті ім. В.Стефаника, переважна більшість спеціальностей якого носить гуманітарний характер і дуже часто не знаходить практичного застосування. Логічно, що в умовах кризи і невизначеності молоді люди бажають мати стабільну роботу з непоганим заробітком. Багато з них вбачають таку стабільність у державній службі. "Ми провели власне дослідження, - розповів "Експресу" голова студентського профкому Прикарпатського університету Сергій Гаєвський, - і дійшли висновку, що уже багато, а точніше близько 60 % наших студентів бажають працювати в місцевих органах влади". Вочевидь, ця цифра є показової для усіх Івано-Франківських вишів.



В зв’язку з цим, студентським профкомом ПНУ було прийнято рішення провести, спільно з Івано-Франківським міськвиконком та Молодіжним агентством зайнятості Міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді тематичну зустріч з проблем працевлаштування молоді в органах місцевого самоврядування. В зустрічі взяли участь керуючий справами міськвиконкому Андрій Лис, представники Молодіжного агентства з працевлаштування та міського центру зайнятості, які розповіли присутнім на зустрічі студентам про структуру міськвиконкому та міської ради, порядок їх формування на оформлення кандидатів на державну службу, найбільш ефективні механізми працевлаштування в органах влади та в інших організаціях, установах та підприємства.

"Особисто я, - зазначив А.Лис "Експресу", - прийшов у владу як член громадської організації. В 1999 році я потрапив у проект "Молодь і влада", в рамках якого організовувалось стажування студентів та випускників вишів в місцевих органах виконавчої влади. Після цього пройшов конкурс на заміщення посади і ось: зробив кар’єру аж до керуючого справами міськвиконкому".

Автор: Сергій БІЛИЙ
Обговорити на форумі