друкувати


Молодь Івано-Франківська очистила від сміття береги Бистриці (фото)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-31 12:22:15
30 березня на березі річки Бистриця Солотвинська, що в Івано-Франківську, зібралося більше сотні молодих людей. Хлопці і дівчата, активно розбирали поліетиленові рукавички та великі одноразові пакети, ділилися а групи і розсипалися вздовж берега у пошуках різного роду сміття.



Це, як з’ясувалося далі, був початок молодіжної толоки, з ініціативою проведення якої нещодавно виступила Молодіжна рада при Управлінні у справах сім’ї, молоді та гендерної політики Івано-Франківської ОДА.



"Ми щорічно проводимо такі акції, - розповів "Експресу" начальник відділу сім’ї та гендерної політики Управління Ростислав Микитюк, - і завжди на наш заклик відгукуються не менше ста осіб. Цього разу ініціативу підтримали близько півтора десятка молодіжних організацій різного спрямування, таких як "Пласт", "Станіславське Кирило-Мефодіївське товариство", Івано-Франківський клуб КВН тощо. В основному за нами закріплюють саме береги річки. Цього року до нас також долучились учасники стажування в органах місцевої виконавчої влади за проектом "Молодь і влада".



Збирання сміття, як вказує практика, не вельми веселе заняття. Проте цього разу обличчя молодих людей світилися усмішками і охотою попрацювати. Вочевидь, свою роль зіграли гарна погода, хороша компанія та усвідомлення потрібності виконуваної справи для рідного міста.

Автор: Сергій БІЛИЙ
Обговорити на форумі