друкувати


Буковинські працівники ДАІ застосували зброю для затримання п’яного водія-втікача

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-30 08:06:14
29 березня о 7 годині 20 хвилин в селі Заволока Сторожинецького району Чернівецької області екіпаж ДАІ у складі старшого інспектора дорожньо-патрульної служби лейтенанта міліції та старшого сержанта міліції, здійснюючи нагляд за дорожнім рухом, спробували зупинити іномарку. У відповідь, водій не виконав вимогу про зупинку. Автомобіль марки БМВ-320 здійснив маневр, демонструючи намір наїхати на працівників автоінспекції, і продовжив рух у напрямку Чернівців.

Створюючи небезпеку для людей, котрі знаходилися на автобусній зупинці обласного центру, автомобіль здійснив крутий поворот на 180 градусів і на шаленій швидкості помчав у бік районного центру Глибока, повідомляє Сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області.

Кілька десятків кілометрів екіпаж ДАІ на службовому автомобілі переслідував втікача, подаючи вимогу про зупинку спеціальними світловими та звуковими сигналами. Водій на них не реагував, безрезультатними виявилися і два попереджувальних постріли у повітря з табельної зброї, які 27-річний працівник автоінспекції, старший сержант зробив поза межами населеного пункту біля села Сучевени Глибоцького району. Водій БМВ продовжував рух, змусивши автоінспектора відкрити вогонь по колесах автомобіля. Після кількох прицільних пострілів було пошкоджено заднє праве колесо іномарки, автомобіль проїхав ще півтора-два кілометри, звернув на польову дорогу і зупинився. Водій іномарки з місця пригоди втік, а працівники дорожньо-патрульної служби затримали трьох його пасажирів: 28-річного молодика і двох мешканок Вижницького району області, віком 21 та 30 років. Як з’ясувалося, всі пасажири перебували у стані алкогольного сп’яніння.

Невдовзі правоохоронці затримали і водія-втікача. Ним виявився 23-річний житель Сторожинецького району, студент 5-го курсу одного з вузів Буковини. За попередніми даними, затриманий раніше вже потрапляв у поле зору правоохоронців як порушник.

Під час застосування зброї ніхто не постраждав. За фактом невиконання вимог працівників міліції та вчинення опору правоохоронцям триває перевірка.

Обговорити на форумі