друкувати


Україна вирішила обмежити імпорт російського сала

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-30 04:59:46
Україна заборонила ввезення свиней і продукції з них з Південного, Центрального і Приволзького федеральних округів Російської Федерації. Про це повідомила прес-служба Державного комітету ветеринарної медицини України.

За даними Держкомветмедицини, заборону введено з 30 березня 2010 р. у зв`язку з повідомленням Міжнародного епізоотичного бюро про реєстрацію захворювання свиней на класичну чуму в Російській Федерації на адміністративній території Волгоградської, Саратовської і Воронезької областей, повідомляє ТСН.

Нагадаємо, хоча в усьому світі Україна асоціюється із салом, виробництво цього "стратегічно важливого" для українців продукту всередині самої країни останнім часом різко знижується.

Більше того, з кожним роком зростають обсяги імпорту сала. Так, торік Україна імпортувала майже на 40% сала більше, ніж у 2008 році. Зокрема, за даними тижневика "Коментарі", обсяги постачань сала з-за кордону зросли з 34 тисяч тонн в 2008 році до 47,3 тисяч тонн в 2009-му.

На думку експертів, такий дисбаланс на ринку спостерігається тому, що українські аграрії перейшли на вирощування м'ясних і беконних порід свиней.

Автор: Сергій БІЛИЙ
Обговорити на форумі