друкувати


Євро-2012: Кабмін підписав меморандум про співпрацю з ЛАЗом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-30 03:42:42
Кабінет міністрів у вівторок, 30 березня, у Львові підписав меморандум про співпрацю з ТОВ Львівський автобусний завод (ЛАЗ).

Документ підписаний віце-прем'єром з питань підготовки до Євро-2012 Борисом Колесніковим і керівництвом підприємства в рамках підготовки до чемпіонату по футболу, повідомляє ТСН.

Як повідомив на брифінгу Колесніков, меморандум передбачає, що підприємство виготовить для міст, що приймають Євро-2012, 1,5 тис. автобусів і 500 тролейбусів.

"Сума цього контракту складає 3,5 млрд грн, і це найбільший контракт, який підписував ЛАЗ за весь час незалежності України", - підкреслив віце-прем'єр.

За його словами, автобуси приймаючим містам будуть передані в лізинг на 10 років. При цьому перший внесок кожного міста складе 10%. Партнером в цьому проекті виступить державний "Укрексімбанк".

ЛАЗ в даний час знаходиться в складному господарському і фінансовому положенні і випускає автобуси і тролейбуси тільки під конкретні замовлення.

За даними асоціації "Укравтопром", в січні-лютому 2010 року завод не провів жодного автобуса і тролейбуса.

Про готовність забезпечити потреби країни автобусами в рамках підготовки до проведення Євро-2012 заявляла і корпорація Богдан, яка на сьогодні має потужності по виробництву 9 тис. автобусів і тролейбусів в рік.

Раніше глава Держпідприємництва Михайло Бродський повідомив, що на засіданні у Колеснікова обговорювалося питання закупівлі по лізингу 1500 українських автобусів в чотири міста, в яких заплановано проведення чемпіонату.

Обговорити на форумі