друкувати


В Івано-Франківську знову крадуть каналізаційні люки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-29 10:37:51
На вулицях Івано-Франківська знову крадуть каналізаційні люки та водостічні решітки. Від початку березня в місті зникло 14 конструкцій на вулицях Довженка, Миру, Тисменецькій, Івасюка.

Через це можуть постраждати сотні людей, адже впасти у відкриту діру може кожен. Та й за стан авто та безпеку життя і здоров'я ніхто не відповідає. Міські комунальники мовлять, що це справа КП "Водоекотехпром". Там же мовлять, що ця проблема для них є нагальною. "Встановлення нового люка коштує в десять разів дорожче, аніж те, що можуть отримати зловмисники, на пункті прийому металобрухту", - говорить заступник директора підприємства Микола Калайда. На жаль, затримувати злодіїв водоекотехпромівці не можуть та просять допомоги в правоохоронців.

Ті ж востаннє затримували крадіїв ще торік. Більшість із затриманих, бомжі, та алкоголіки, які ніде не працюють та неодноразово притягалися до кримінальної та адміністративної відповідальності. Нині міліціонери проводять перевірки місцевих пунктів прийому металобрухту. Там, буває, приймають поцуплене та ще й примушують тих, хто приніс вкрадене, розколоти це на кілька частин, щоб якось з себе під час перевірок вину зняти. Міська влада неодноразово заявляла, що ті підприємства, де виявлять люки й решітки, будуть закриті. Саме так і зробили з вісьмома такими пунктами прийому металобрухту. Але питання про викрадення люків, схоже залишається у чорній дірі.

Автор: Галина ПЛУГАТОР
Обговорити на форумі