друкувати


В Івано-Франківську вшанували поета-повстанця

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-27 11:01:26
В центрі патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери відбулися урочистості з нагоди 100-річчя з дня народження Марка Боєслава.

Марко Боєслав або ж Михайло Дяченко, член Української Головної Визвольної Ради, крайовий провідник пропаганди ОУН, кавалер Срібного Хреста Заслуги, редактор підпільного журналу “Чорний ліс”, обдарований поет і полум’яний публіцист, який по-геройському загинув у бою з енкаведистами в селі Дзвиняч Богородчанського району, що на Івано-Франківщині, повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

На жаль, його ім’я мало відоме в Україні, як, зрештою, й імена безлічі інших славних синів та дочок нашої Вітчизни, що поклали своє життя на вівтар її незалежності. В урочистостях взяли участь учні природничо-математичного ліцею, долучилися учні сільської Височанської загальноосвітньої школи 1-2 ступенів. Сценарій заходу був розроблений за спогадами голови Всеукраїнської ліги українських жінок Стефанії Костюк, також лунали вірші самого Марка Боєслава та повстанські пісні.

Обговорити на форумі