друкувати


Коломияни побували на виставці писанок в Німеччині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-27 09:39:55
Делегація писанкового міста нещодавно повернулася з міста Ліндлер неподалік Кьольна, земля Райленд. Там відкрилася виставка мистецтва української писанки, організована Коломийським Національним музеєм народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Йосафата Кобринського та музеєм Писанкового роспису. Про це розповіла Мирослава Ткачук, вона теж побувала на німецькій землі.

Очолив делегацію Коломийський міський голова Юрій Овчаренко. До складу делегації увійшли музейні працівники музею Писанкового роспису та музею Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського, а також заступник голови районної державної адміністрації, Степан Стасюк та його син, який був співорганізатором цієї виставки. У Німеччині організацією виставки займалася політична організація ЛВР, яка займається соціальними питаннями у місті Дюсельдорфі. Крім того, в організації цієї виставки взяв участь Український Дім у Дюсельдорфі, який очолює Ірина Ястреб.



Відкриття виставки відбулося в замку в місті Ліндлер 18 березня та буде тривати до 26 квітня. До цієї події в Німеччині було прикуто надзвичайно багато уваги з боку преси та громадськості. Не пропустила нагоди доторкнутися до рідного мистецтва і українська діаспора, що мешкає в цій частині Західної Німеччини.

Програма перебування українців у Німеччині була дуже насиченою. Вони мали змогу ознайомитися із політичним та економічним життям землі Райленд, де відвідали парламент у Дюсельдорфі та Кьольні. Українська делегація взяла участь в зустрічах у музеях та консисторії Владики Петра Української автокефальної церкви.

Виставкою українці ще раз засвідчили про значимість української культури, яка має велику автентичну історію.

Автор: Оксана РИЖУК, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі