друкувати


Вчора студенти Івано-Франківська обирали свого мера

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-26 01:20:24
Шістнадцять кандидатів із шести ВУЗів міста отримали шанс стати студентським мером та потрапити у команду Громадського Форуму.

Вибори студентського мера-2010 відбувались у найбільших вищих навчальних закладах обласного. Для цього організатори створили 18 виборчих дільниць та розмістили їх поряд з найбільшими вишами міста. Виборче право мали студенти очної форми навчання. Голосування відбувалось на основі прямого, рівного, загального виборчого права.

"Вибори студентського мера-2010" - це ініційований Громадським Форумом молодіжний проект, спрямований на те, щоб дати молоді реальну можливість потрапити у владу. В той же час захід допоміг молоді виявити лідерів у своєму середовищі.

"Головне те, що наш проект дає можливість молоді потрапити у владу на місцевому рівні і таким чином розпочати процес заміни діючих політичних еліт новими молодими лідерами", - каже Юрій СОЛОВЕЙ.

Нагадаємо, що проект "Вибори студентського мера-2010" тривають від лютого 2010 року. Спочатку учасники формували передвиборчі штаби, збирали підписи для реєстрації в ЦВК та отримання посвідчення кандидата. Далі, аналогічно до виборів міського голови, студенти брали участь у дебатах, розробляли і представляли свої передвиборчі програми та проводили агітаційну кампанію. Важливо, що у ході проекту Громадський Форум допомагав учасникам реалізовувати самостійно розроблені корисні соціальні програми. За час проекту "Вибори студентського мера-2010" молоді люди, спільно з форумівцями провели благодійну акцію у "Притулку для дітей", ініціювали встановлення ігрового дитячого майданчика, організували соціальний захід для збереження репродуктивного здоров’я молоді "Разом до здоров’я" та провели чимало розважальних програм.

Остаточні результати виборів Центральна виборча комісія проекту обіцяє оголосити протягом 10 днів.

Довідка: Серед кандидатів: 5 представників з ПНУ ім.В.Стефаника, 4 - з ІФНТУНГ (Університет Нафти і Газу), 4 - з Медичного Університету, 2 учасники з НКЦ Одеської Національної Юридичної Академії, та один учасник з ІМЕ "Галицька Академія".

Кандидати на посаду Студентського мера 2010. Офіційно зареєстрованими є наступні кандидати в студентські мери:
- Мачкур Богдан, ПНУ ім.В.Стефаника;
- Мерінов Віталій, ПНУ ім.В.Стефаника;
- Юсипчук Василь, Медичний Університет;
- Малярчук Юрій, ПНУ ім.В.Стефаника;
- Іванків Ігор, ПНУ ім.В.Стефаника;
- Пролорензо Андрій, ПНУ ім.В.Стефаника;
- Гуркова Аліна, НКЦОНЮА;
- Cавойський Віталій, НКЦОНЮА;
- Голомідов Олександр, ІФНТУНГ;
- Шкварок Микола, ІФНТУНГ;
- Кітраль Любомир, Медичний Університет;
- Дольний Остап, ІФНТУНГ;
- Нагірняк Дмитро, Медичний Університет;
- Юкіш Роман, Медичний Університет;
- Рудик Віктор, ІМЕ "Галицька Академія";
- Снурніков Володимир, ІФНТУНГ.

Обговорити на форумі