друкувати


Діти гинуть на водоймах

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-03-25 02:39:03
З початку року на водних об’єктах України потонуло 32 особи, з них четверо дітей. На жаль, трагічні випадки загибелі людей на водоймах мали місце і на території Івано-Франківщини, де загинуло троє людей.

Останнім часом, у зв’язку із значною інтенсивністю танення криги на переважній більшості водних об’єктів України значно підвищилась ймовірність виникнення нещасних випадків внаслідок неконтрольованого виходу людей на кригу, повідомляє центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області.

Трагічний випадок трапився днями і в селищі Хотянівка Вишгородського району, що на Київщині, де на річці Десна провалилися під кригу четверо школярів: врятувати вдалося лише одинадцятилітню дівчинку, а троє дітей – 1997, 1998, 1999 років народження – потонули. Як з’ясувалося, після закінчення уроків у школі діти, чекаючи на прибуття маршрутки, вирішили нарвати гілок верби. Для цього потрібно було перейти на протилежний берег річки. Дорослі, які відпочивали на березі, двічі намагалися повернути школярів на берег. Але, як тільки на березі стало безлюдно, четверо з них опинилися на середині річки. Сильна течія утворила там пустоти і промоїни. Всі четверо провалились під кригу майже одночасно.

Зважаючи на ситуацію, що склалася, Головне управління МНС в області звертається до батьків: не залишайте дітей без нагляду, не дозволяйте їм виходити на тонкий лід – за теперішніх погодних умов це надзвичайно небезпечно! Роз’яснюйте дітям правила безпеки життєдіяльності заради найдорожчого – збереження їхнього життя.

Обговорити на форумі